Часи, коли авіазавод «Антонов» був дуже потужною промисловою одиницею, пройшли.

У власному блозі «Честный взгляд на экономику» Олексій Кущ розповів про втрачений потенціал української авіації і зазначив перспективи розвитку.

«Часи коли «Антонов» випускав по 60 літаків на рік пройшли, але, я вважаю, що декілька десятків на рік будувати можна. Це б зробило значний поштовх авіаційний галузі в Україні, яка наразі перебуває у стані руйнації», - зазначив Кущ.

На думку експерта, недоречно вкладати мільярди гривень у авіаційну інфраструктуру, використовуючи старі американські або європейські літаки, при цьому маючи свій завод.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

«Якщо ми вже вкладаємо мільярди гривень у авіацію, хочемо щоб в Україні був гідний рівень авіа перельотів, то ми повинні це робити на базі національного «лоукостера»», - підкреслив Кущ.

За словами експерта, Україна повинна використовувати увесь можливий потенціал вітчизняного авіабудування. Завод «Антонов» при належній організації роботи може випускати десятки одиниць на рік і повністю забезпечувати потреби громадянської авіації.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що міжпланетний корабель Ілона Маска «Starship» вперше вдало приземлився, але потім вибухнув

Раніше Знай.ua поширював, що селфі з Марса - початок: названо терміни зведення першого мегаполісу на Червоній планеті.