Футуролог Олексій Толкачов у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, що в майбутньому ми будемо розплачуватися електронної валютою.

«Те, чим є на сьогодні гроші, це застарілий рудимент минулих епох. Гроші на сьогодні зламалися, вони не виконують тієї функції, яку вони повинні виконувати в економіці», - говорить експерт.

Він зазначив, що за криптовалютами стоїть майбутнє, але вони не є грошима.

«Біткоіни з криптовалютами пішли в принципі в правильному напрямку. Однак ані біткоіни, ані інші криптовалюти не є грошима. Це пародія на гроші і спекулятивний товар. Тому почасти сам біткоін – це тупикова гілка розвитку. Але технологія, яка стоїть за біткоіном – блокчейн, електронні розрахунки – ось за цим майбутнє», - сказав Толкачов.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

За його словами, сьогодні Китай більше за всіх наблизився до грошей майбутнього, створюючи рейтингові системи та державну електронну криптовалюту.

«Раніше ми розраховувалися камінчиками, потім мідними монетами, золотими, потім папірцями... Нам було важливо мати якусь легко конвертовану цінність, яка була б мірилом речей. По суті гроші – це абсолютно фіктивна річ, але вона вкрай необхідна. Тому що нам з вами необхідно мірило речей, щоб обмінюватися всім. Але я вважаю, що сучасні гроші зіпсувалися, зламалися, вони вже не відповідають вимогам майбутнього», - підсумував експерт.

Раніше Знай.uа повідомляв, що ПриватБанк блокує карти українців, клієнти втрачають по 12 тисяч за годину.

Також Знай.uа повідомляв, що Дуров оголосив про закриття одного з своїх найгучніших проектів.