Ілія Куса, експерт Українського інституту майбутнього, розповів у програмі «Романенко. Бесіди», які санкції можуть становити серйозну загрозу для РФ.

Найбільш загрозливими для Росії санкціями Куса називає ті, що стосуються суверенного боргу, великих банків, підприємств, олігархів та передачі технологій. Особливо він виділяє останнє. «В цілому технології – це те, що по Росії дійсно б'є, особливо, наприклад, доступ до західних технологій в нафтогазі. Це те, чого дійсно в Росії побоювалися», - стверджує експерт.

Заяву Сергія Лаврова, міністра закордонних справ Росії, про можливий розрив відносин із Європейським Союзом Куса розглядає як попередження. Мовляв, можна вводити санкції проти Навального, але не проти економіки. ЄС на це відреагував і ударів російській економіці не наніс.

Експерт також нагадує про заяву Ентоні Блінкена, держсекретаря США: «ескалація санкцій тиску не означає, що ми не будемо вести з Росією стратегічний діалог». Ілія Куса згадує, що він ще місяць тому передбачав, що замість серйозних кроків США вирішить продовжувати вести діалог.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

«Байден відразу сказав, що він буде на Росію тиснути, публічна риторика буде дуже войовничою», - коментує експерт. Він вважає, що так теперішній президент США намагається показувати, що він не гірший за колишнього. Тим не менш, Росія перестала становити загрозу США і потрібна їм через певні питання, а ось Китай став ворогом номер один.

Нагадаємо, Куса розповів, чому санкції США проти Росії марні.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Оксана Маркарова стала новим послом України в США.