Чи вважають Сполучені Штати Росію загрозою для себе, і якщо так, то наскільки серйозною?

Про це в програмі «Романенко. Бесіди» розповідає експерт Українського Інституту Майбутнього Ілля Куса.

«Нещодавно Чиказька рада з міжнародних справ опублікувала результати опитування на тему «Сім головних загроз для Америки». Дивно, але в цій сімці не виявилося Росії. Першу трійку склали: насильницький екстремізм в самих США, політична поляризація в суспільстві та коронавірус», - зауважує експерт.

Він уточнює, що республіканці бачать головні загрози в підйомі Китаю, міжнародному тероризмові та напливі іммігрантів і біженців. Це і є той порядок, на якому зазвичай зосереджується Республіканська партія.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

У списку республіканців згадуються ядерні програми Ірану і Північної Кореї. Але Росія не має і там.

Абсолютна більшість демократів - 87 відсотків - ставить на перше місце серед загроз коронавірус. За ним слідують кліматичні зміни та расова нерівність, а потім нерівність економічна. І в цьому списку РФ теж немає.

«Росія не сприймається американцями як загроза номер один. У США вважали Росію загрозою у 2014-2016 роках, але не зараз. Тоді важливу роль грала ця історія з втручанням у вибори. Тоді йшла гостра фаза війни в Сирії, і Україна залишалася для американців ще актуальною. Це було зоряним моментом для наших апологетів боротьби з Росією, але він вже закінчився», - вважає Ілля Куса.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, цей експерт вказав на загрозу, яку для України представляє конфлікт США та Ірану.

А в Росії пригрозили відповісти на військову допомогу Україні з США.