Міністр охорони здоров’я Максим Степанов міг би взятися за реформу некомерційних комунальних підприємств.

Про це сказав головний редактор інтернет-видання “Trigger” Анатолій Якименко у програмі “Романенко Бесіди”.

“Максим Степанов має дві освіти. Медичну освіту і економічну освіту. Я очікував, що він візьметься за речі, які близькі для нього, а саме це економіка некомерційних комунальних підприємств… Міністр Степанов міг би взятися за питання некомерційних комунальних підприємств. Справа в тому, що там закладені дуже серйозні протиріччя, які будуть вирішуватись не на користь пацієнтів, і не на користь лікарів. От, власне кажучи, коротко сьогодні я хотів би пояснити, в чому протиріччя і чому вони будуть вирішуватись не на користь”, - сказав Анатолій Якименко.

Він зазначив, що в Україні досі лікарі і не тільки плутають абревіатуру НКП - одні кажуть, що це некомерційні комунальні підприємства, а інші - що неприбуткові комунальні підприємства. Це різні статуси - неприбуткові статуси стосуються податкової, і так зазвичай працюють громадські організації, які звільняються від сплати податків. А некомерційний статус впливає тільки на розподіл прибутків і не звільняє від сплати податків.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

“В НКП - некомерційного комунального підприємства, прибуток не можна виводити у вигляді дивідендів. Але ми знаємо з вами на прикладі “Нафтогазу” і так далі - прибуток можна гарно виводити через заробітні плати. І наш народ винахідливий - я думаю, що знайдеться ще кілька механізмів для того, щоб не через дивіденди виводити цей прибуток. Про що я хочу сказати, один із важливих моментів - це говорить про те, що прикметник некомерційний нікого не повинен вводити в оману. Це означає те, що лікарні, змінивши організаційно-правову форму, з бюджетних установ в НКП - зобов'язані отримувати прибуток”, - підкреслив Якименко.

Як повідомляв Знай.ua, Шмигаль розповів, коли чекати на новий локдаун: "Почалася третя хвиля".

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Снєгирьов зазначив, що Степанов та Зеленський вакцинувались, щоб показати безпечність вакцини.