Уряд України має намір реалізувати кілька кроків в рамках стратегії Володимира Зеленського, спрямованих на боротьбу з бідністю громадян і підвищення соцстандартів.

Про це розповіла журналістка Катерина Котенкова у програмі «Суть событий».

«Першим кроком, зазначив прем'єр-міністр, стане підвищення пенсійних виплат, які вже з 1 березня зростуть на 11% або 300 гривень, в середньому. Надбавка торкнеться понад 8 мільйонів українців, при цьому індексація стане вже другою за рік. Крім того, в 2021 році мінімальна зарплата зросла до позначки в 6 тисяч гривень, а вже з 1 грудня поточного року це значення складе 6.500 гривень», - процитувала Котенкова.

Як зазначила журналістка, з приводу 11% індексації – тут є вірогідність, що ні на 11%, а набагато скромніше проіндексируют пенсії. Індексація пенсій торкнеться 6,9 мільйона українських пенсіонерів, це більше половини всіх одержувачів пенсійних виплат. При цьому вже відомий розмір середньої зарплати по Україні за 2020 рік, виходячи з якого і будуть вираховувати відсоток індексації.

Популярні новини зараз
Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

«Пенсію проіндексируют на 11%. Але це не означає, що оновлена ​​пенсія буде на 11% вища за ту, яку ви отримуєте зараз. Надбавка буде відчутно скромніше. Поясню чому так виходить. Справа в тому, що індексація пенсії стосується не усієї виплати, а лише самого тіла пенсії. Всі інші доплати, які нараховуються додатково не індексуються. Вони залишаються минулими. Тому анонсованого 11%-ого підвищення пенсії чекати не варто», - підкреслила ведуча.

Нагадаємо, для Знай.ua Котенкова розповіла про новий порядок надання пільг з оплати проїзду у громадському транспорті.

Раніше Знай.ua поширював заяву Котенкової, що якість комунальних послуг стає лише гіршою, а комунальні послуги стають все дорожчими.