За 2019 рік тарифи на воду та водовідведення зросли на 47,4%, за 2020 – на 31,5%.

Журналістка Катерина Котенкова у програмі «Суть событий» на каналі «Знай24» розповіла про якість комунальних послуг та перспективи тарифікації.

«Наразі тарифи на воду та водовідведення знову піднімають. НКРЕКП намагаються переконати нас, що у Європі вода дорожча, тобто мова знову йде про підйом тарифів. Але при цьому НКРЕКП не зазначає, що 80% німців можуть пити воду просто з крана, а в нас за такі гроші воду можна використовувати лише для побутових потреб», - зазначила Котенкова.

За словами ведучої, українцям подають воду, яка не відповідає стандартам якості, але платити за неї ми повинні все більше.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

«Якість комунальних послуг стає лише гіршою, а комунальні послуги стають все дорожчими. Теплотраси, каналізації та водопровід зношені більше, ніж на 80%. Багато аварійних будинків руйнуються та вбивають людей. 70% багатоповерхівок без капітального ремонту вже більше 50 років», - підкреслила журналістка.

Як зазначила Котенкова, інфраструктура знаходиться в зруйновному стані, а влада нічого не робить.

Нагадаємо, Знай.ua поширював заяву Котенкової про те, що підвищення комунальних тарифів прогнозується і в цьому році, і в наступному.

Раніше Знай.ua публікував прогноз Котенкової про те, що субсидії не врятують.