Недавнє опитування показало: з кожних чотирьох жителів України три в цьому році не зможуть оплачувати комунальні витрати - їм це буде не по кишені. А дев'ять з десяти опитаних заявили, що не можуть поставитися до зростання тарифів з розумінням.

Свою думку з цього приводу висловлює журналістка Катерина Котенкова на каналі «Знай.ua».

«Як можна ставитися до такого з розумінням? Це як ніби прийшов в магазин купувати товар за однією ціною, а її завищують і вимагають платити. Як до такого будеш ставитися з розумінням?», - обурюється ведуча.

Дійсно, підвищення тарифів було заморожено. Ось тільки заморозили їх уже після того, як вони помітно підросли з початком 2021 року. Та й триватиме це заморожування тільки до кінця нинішнього опалювального сезону, якого залишилося зовсім небагато.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Що буде далі? Котенкова передбачає, що зупинити зростання комунальних тарифів міг би новий глава уряду, який був би незалежною фігурою, а не чиїмось ставлеником.

Якщо ж такий діяч не з'явиться, то зростання, згідно з прогнозами Мінекономіки, до кінця року буде дуже великим. Вартість газу має зрости на 20 відсотків, тепла - на 16-18 відсотків, електроенергії - приблизно в півтора раза. У наступному році подорожчання продовжиться.

«Правда, українці зможуть отримувати десятикратну компенсацію за комуналку. Але це буде тільки в тому випадку, якщо постачальник комунальної послуги надішле завищену платіжку. Таким чином, українець зможе отримувати від нього компенсацію в десятикратному розмірі. Про це йдеться в законопроєкті, який 19 лютого народні депутати відправили в комітет на доопрацювання», - каже Котенкова.

Як повідомляє Знай.ua, вона також прокоментувала матеріальний стан українських пенсіонерів.

Також Котенкова дала песимістичний прогноз щодо субсидій від Кабінету міністрів.