Український політолог, історик Кость Бондаренко у програмі «Культ личности» висловився про отруєння Віктора Ющенка.

«Історія досить туманна. Історія, в якій так і не поставлена крапка. Чи було отруєння? Дуже багато невідомих, дуже багато нестиковок різних. Ми маємо факт того, що щось сталося у вересні місяці 2004 року, після чого Віктор Ющенко захворів і у нього почалися проблеми із зовнішністю, після яких він переніс велику кількість пластичних операцій, дуже довго лікувався...», - говорить експерт.

За словами Бондаренка, медики спростовують отруєння, зокрема діоксином.

«Що це було – не може сказати ніхто. Версія щодо отруєння діоксином не витримує критики. Я говорив з дуже багатьма лікарями, дуже багатьма фахівцями з отруєнь... Вони кажуть в один голос, що насправді все що завгодно, але не діоксин, все що завгодно, але не отруєння. Загадка залишається загадкою», - розповів історик.

Він зазначив, що в той час Ющенку було заборонено вживати алкоголь через стан здоров'я. Але політик випив саморобний коньяк у якогось дідуся в Чернігові, а потім вживав алкоголь за вечерею, після якої і стало відомо про його отруєння.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

«Спочатку було оголошено про що? Що Віктор Ющенко повечеряв в компанії Ігоря Смешка і Володимира Сацюка – заступника голови Служби безпеки України в той час. Були окремі представники бізнесу. Поїли дуже жирний плов, запивали алкоголем, перед цим вживали якийсь саморобний коньяк... Тоді ж ще лікарі говорили, що Ющенку абсолютно протипоказаний алкоголь, оскільки хвороби, якими він на той час хворів, просто не дозволяли йому вживати алкоголь», - нагадує експерт.

Бондаренко проходив свідком у справі про отруєння Ющенка.

«Велося слідство, мене чотири рази викликали на допит... В цілому 21 годину ми провели зі слідчим. При цьому я почув велику кількість версій того, що сталося. Таке враження, що самі слідчі не особливо вірили в версію з отруєнням», - згадує він.

Нагадаємо, Знай.uа повідомляв, що 21-річна онука Ющенка відсвяткувала свій день народження на Мальдівах.

Раніше Кость Бондаренко заявив, що в 2004 році могли призначити повторні вибори.