Комбінація з переворотом або змовою в 2005 році існувала тільки в голові Віктора Ющенка і його оточення, і її метою було прибрати Юлію Тимошенко з посади.

Про це сказав політолог Кость Бондаренко у програмі “Культ особистості”.

“Вона чудово розуміла, що у нелегітимний спосіб вона б не прийшла до влади… Я думаю, що Тимошенко чудово розуміла, що є питання взяття влади, але є питання легітимізації влади. Тому, навряд чи вона готова була саме на такий крок. Швидше за все, ця комбінація з переворотом або змовою існувала тільки в голові Віктора Ющенка і найближчого його оточення. (Мета - ред.) - прибрати Тимошенко. І відповідно ось це протистояння, яке відбувалося у вересні 2005 року, протистояння між Порошенком і Тимошенко, закінчилося нульовим варіантом", - сказав Кость Бондаренко.

Він уточнив, що в результаті протистояння Віктор Ющенко вирішив просто зняти з посади Юлію Тимошенко і Петра Порошенка. Незрозуміло, для кого це було більшою поразкою, оскільки для Тимошенко це відкривало нові перспективи на виборах 2006 року.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"І вона в повній мірі скористалася цією ситуацією... Петро Олексійович як би пішов ображеним. Пішов, щоб потім повернутися вже на пост міністра закордонних справ в уряді Тимошенко, до речі", - додав політолог.

Він підкреслив, що Юлія Тимошенко вміло перетворює своїх колишніх ворогів в союзників. При цьому, Порошенко не став її повноцінним союзником.

За його словами, навіть після відставки Тимошенко зберігалися домовленості між нею і Рінатом Ахметовим, але в них ніхто не виступав гарантом.

Як повідомляв Знай.ua, Тимошенко знову запалила в залі Парламенту: "Красуня!".

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Тимошенко заявила, що СБУ повинна негайно розпочати розслідування щодо імпорту електроенергії з Росії та Білорусі.