У майбутньому в ціні будуть візіонери-філософи, психологи, конструктори і архітектори віртуальних просторів, а також екологи.

Про це сказав футуролог Олексій Толкачов в ефірі програми "Що далі" на каналі "Знай24".

"Я постараюся не конкретними назвами професій, я постараюся визначити напрямок... Один з основних напрямків я думаю, це візіонерство і філософствування. Поясню чому. В майбутньому, де штучний інтелект зможе створити все, необхідно буде задати сенс. Що створювати. Потрібні будуть люди, які будуть конструювати зміст. Сидіти, мріяти, заглядати в майбутнє і потім конструювати мрію. І цю мрію втілюватимуть інші люди, штучний інтелект і тому подібне. А чому ще дуже важливі візіонери - я вважаю, що кризою майбутнього буде криза сенсу, сенсу життя", - сказав Олексій Толкачов.

Він зазначив, що дуже у багатьох людей в стані забезпеченості виникає питання, навіщо вони живуть.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"Другий напрямок - психологи. Яким би ми не створювали штучний інтелект, ніколи він не зможе індивідуально через призму особистого досвіду підійти до людини, викликати довіру у людини і дати цілющу пігулку для душі людської... Тому, психологи будуть в ціні. Тобто, візіонери-філософи, психологи, конструктори, ось я вже говорив, конструктори і архітектори віртуальних просторів. Я вважаю, що за ними дуже істотне майбутнє. Не в програмуванні коду, а в створенні того простору, де людина може щось прожити. Такі собі творці. Четвертий напрямок - це екологи", - додав футуролог.

За його словами, вони повинні займатися екологічним менеджментом і усуненням екологічних наслідків при відновленні планети.

Він зазначив, що логісти теж не будуть відмирати, оскільки потрібно буде продумати повністю всю транспортну систему.

"Медицина буде йти в штучний інтелект, в телемедицину. У генну інженерію, в біотех. Тобто, там потрібні будуть інженери. Але навіть зараз фармацевти, наприклад, вони відходять в минуле, тому що штучний інтелект має в рази більшу здатність проаналізувати дію різних ліків і препаратів на людський організм, і запропонувати універсальне лікування в конкретному необхідному випадку для людини", - сказав Толкачов.

Нагадаємо, Знай.ua розповів, які професійні навички будуть потрібні в 2021 році: головні тренди майбутнього.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що футуролог розповів про майбутнє України: нові форми агломерацій.