Державна компанія «Енергоатом» закінчила 2020 рік з рекордним збитком 4,8 млрд грн, що стало наслідком корупційної політики НКРЕКП на чолі з Валерієм Тарасюком.

Про це повідомив народний депутат, перший заступник голови НКРЕКП Олексій Кучеренко.

«Фінансовий план Енергоатому затверджений урядом передбачав 1,8 млрд гривень прибутку. По факту маємо 4,8 млрд збитку. Хто винен в тому, що з Енергоатому кудись поділось 6,6 мільярда гривень? Так, дійсно, є питання і до менеджменту і до міністерства, але головний герой цієї трагедії у нас пан Тарасюк», - заявив нардеп на своїй сторінці в Facebook.

Саме Тарасюк був автором грабіжницьких схем «торгівлі повітрям», через які наближені до нього трейдери неправомірно заробляли 1 млрд грн в місяць за рахунок державного «Енергоатому», зазначив нардеп.

«Він придумав схему «торгівлі повітрям» для своїх товаришів і партнерів, завдяки якій Енергоатом щомісяця втрачав по 1 млрд гривень. Тарасюк свідомо занижував ціну на РДН і покривав сумнівні аукціони Енергоатому. І зрештою імпорт, який на початку року призводив до балансових обмежень АЕС, також проштовхував шановний голова НКРЕКП», - наголосив Кучеренко.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше видання «Українська правда» повідомило, що 2020 рік «Енергоатом» закінчив зі збитком 4,8 млрд грн в той час як фінансовий план передбачав 1,8 млрд грн чистого прибутку.