Українські олігархи вже почали отримувати від президента Володимира Зеленського «чорні мітки». Але кому належить ініціатива в цій справі - самому Зеленському, або США, або комусь ще?

Ситуацію в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує дипломат і громадський діяч Вадим Трюхан.

«Підозра може бути підготовлена для будь-якого олігарха, а їх чимало. Згідно з журналом Forbes, в Україні вісім мільярдерів, і ще близько десятка людей наближається до цього рівня. Будь-який з них може отримати «чорну мітку»», - вважає гість програми.

На практиці, на його думку, це чекає того, хто наступить на мозоль або нашим західним партнерам, або комусь із президентської команди.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Справа, як вважає Трюхан, не в тому, що США ввели санкції проти Коломойського. Насправді це був меседж для Зеленського: дивись, обережно дружи з олігархами. З іншого боку, тим самим всьому українського олігархату натякнули – не лізьте в політику, це не ваше.

А проблема, на думку експерта, в тому й полягає, що вони як раз лізуть в політику, і при цьому не знають міри. Цим олігархи й відрізняються від просто багатих людей.

«Для будь-якої держави, яка прагне бути демократичною, проблема номер один - це позбавити політику від впливу корпорацій, фінансово-промислових груп, взагалі багатих людей. Це шкодить інтересам і держави, і суспільства. А ми в Україні за тридцять років навіть не наблизилися до цього питання», - вважає Вадим Трюхан.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він пригрозив Росії великою війною.

Також Трюхан пояснив російському телеведучому Володимиру Соловйову всю глибину його безграмотності.