Вбивство відомого донецького підприємця і політика Євгена Щербаня стало одним із найбільш резонансних злочинів 90-х. Нещодавно, через майже чверть століття, обговорення цієї трагедії спалахнуло знову. Головна причина фільм «Громадського» «Спадкоємець», у створенні якого взяв участь старший син Щербаня, якого також звуть Євген.

Проте брат Євгена Щербаня Руслан не погоджується з тим, що спадок батька належить тільки одному з трьох братів. Його адвокат Геннадій Москаль у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» заявив, що журналістам «Громадського» варто ознайомитися зі спадковим правом.

«Справа в тому, що багато телеканалів – «Громадське», «24 канал» – показували все на фоні фабрик, заводів, пароходів у маріупольському порту. Не було цього. Всі фірми покійного Щербаня були купи-продай, купи-продай, купи і ще раз продай», - каже Москаль.

За його словами, у Євгена Щербаня є три сини-спадкоємці: Руслан, Євген і ще один Євген, якого бізнесмен всиновив після того, як одружився з Надією Нікітіною.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

«Оце є три спадкоємці. Чому тільки один? А де ж поділися два брати? Ось питання», - обурюється адвокат.

Після виходу фільму «Спадкоємець» минуло вже понад 4 місяці, проте, підкреслює Москаль, не відкрито жодної кримінальної справи.

«Нема кримінальних справ у Національної поліції, в НАБУ, в Державному бюро розслідувань, СБУ… Нема справ ні в господарських судах, ні в адміністративних, ні в рамках цивільного чи кримінального судочинства. Абсолютно нічого нема», - заявляє він.

Адвокат додав, що подав 2 позови на «24 канал» і «Громадське».

Раніше Знай.uа повідомляв, що Бондаренко висловився про загибель Щербаня.

Також Знай.uа повідомляв, що Геннадій Москаль назвав Євгенію Щербаню ім'я замовника вбивства його батька.