Головний редактор і засновниця порталу «Известия в Украине» Яніна Соколовська в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» прокоментувала наміри президента України Володимира Зеленського створити Агентство з боротьби з дезінформацією.

«Нехай борються, але я боюся, що як би не вийти на самих себе... Це дуже небезпечно. Якщо Зеленський як і раніше себе позиціонує як такий нечиновний не партикулярний президент – тоді і діяти треба по-іншому», - говорить експерт.

Вона зазначає, що українські закони про ЗМІ не регулюють діяльність Telegram-каналів, YouTube-каналів і блогерів.

«Ну ось як боротися з дезінформацією? Щоб боротися з дезінформацією, треба мати в руках документи, треба мати в руках закони. Які закони нам дозволяють боротися з дезінформацією? Це закон про засоби масової інформації і безпосередньо закон про інформацію. Там прописано все, але по-старому: там немає Telegram-каналів, YouTube-каналів, блогерів різноманітних тощо. І досі в юридичній площині ніяк вони не існують», - розповіла Соколовська.

На її думку, ці закони треба вдосконалити.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

«Треба зрозуміти, блогери є журналістами чи ні. Вони потрапляють під закон про захист журналістів чи ні. Чи є вони засобами масової інформації чи ні. Реєструвати їх чи ні. І яку юридичну відповідальність все вони несуть», - вважає журналістка.

Експерт стверджує, що Telegram-канали, YouTube-канали та блогерів треба ввести в юридичну площину, щоб вони несли відповідальність за поширювану інформацію нарівні з журналістами.

«Якщо цим агентство саме займеться – воно молодець. Якщо воно займеться чимось іншим – не молодець. Краще б воно, звичайно, зайнялося контрпропагандою і краще б гроші витрачалися на це», - підсумувала вона.

Нагадаємо, Чорновіл заявив, що політтехнологи намагаються зробити з Зеленського другого Порошенка.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Чаплига розповів, як нова влада повторює помилки Порошенка.