Відносно і комунальних тарифів, і війни на Донбасі, і практично всіх явищ українського життя часто вживають поняття «дезінформація» і «фейк». У чому різниця між ними?

На це питання в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» відповідає головний редактор і засновник порталу «Известия в Україні» Яніна Соколовська.

«Фейк і дезінформація - одне і те ж, так що не варто створювати різницю понять. В Україні потрібна професійна журналістика. Що повинен робити професійний журналіст, наприклад, в ситуації на Донбасі? Він повинен опитати й одних, і інших, зустрітися з центристською структурою - ОБСЄ», - розповідає вона.

За її словами, зараз ми бачимо: об'єктивної інформації немає ніде. Обстріли йдуть в основному ночами, коли місія ОБСЄ не працює. Українська сторона заявляє про загибель людей, інша сторона скаржиться, що їх вбивають - але там ніхто не загинув. І по обидва боки лінії фронту - громадяни України.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Все це, безумовно, трагедія, і тут ми правди не дошукаємося. Де правда, а де істина? Правда у кожного своя, а істину ніхто не може знайти. Ось в чому біда», - каже Яніна Соколовська.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, вона прокоментувала зустріч українського політика Юрія Бойка із заступником глави російської Ради безпеки Дмитром Медведєвим.

Також Соколовська висловилася на тему підкупу виборців.