В ефірі програми «Конституційна кухня» Геннадія Друзенка політик Тарас Стецьків, один із свідків та учасників ухвалення української Конституції, заявив, що Україні необхідно оновлювати Конституцію, а також розповів, якими способами потрібно це зробити.

Він розповів, що якби зараз президент України запропонував ідею щодо оновлення Основного закону нашої країни, то він би з нею погодився. Стецьків вважає, що Україні потрібна або нова редакція Конституції, або зовсім новий її текст.

«І яке питання тільки, якби мене запитували, я би поставив. Я до цієї ідеї дуже довго йшов, мабуть, після того, як Янукович брутально в 2010 році поміняв Конституцію, мабуть, після цього мене переламало, і я зрозумів, що написання Конституції не можна доручати діючим політикам», - вважає політик.

Він зазначив, що вважає так тому, що в політиці кожен хоче мати побільше прав і повноважень, тож люди, що знаходяться при владі, завжди будуть керуватися саме таким принципом, відходячи від предметності дійсно якісної Конституції. Політик також розповів, яку пораду він може дати президенту на випадок, якщо буде прийнято рішення оновити Конституцію України.

Популярні новини зараз
40% знижки на продукти: "Ощадбанк" здивував новою карткою та її можливостями На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

«Я би президенту запропонував, якщо ми хочемо написати нову Конституцію, а Україна в третьому десятилітті ХХІ століття, мабуть, заслуговує на нову Конституцію, бо та Конституція латана-перелатана уже напевне не відповідає реаліям, то, мабуть, треба було би погодитися, що спосіб написання Конституції і спосіб її легітимації мають ключове значення. Отже написати її повинні спеціально зібрані люди, але легітимізувати повинен сам народ», - зазначив Стецьків

Парламент при цьому, на його думку, повинен бути збоку, приймати закони і займатися політичною боротьбою.

Нагадаємо, Охотін розповів, що Україні потрібна сильна держава, для того, щоб створити сильні інституції.

Як повідомляв Знай.ua, Андрусів заявив, що ключова проблема влади – це кадри.