Політичний і соціальний філософ Володимир Шимальський в ефірі програми «Романенко. Бесіди» розповів, як держави« тиснуть» людей і задають жорсткі алгоритми людської поведінки і мислення.

Серед іншого, він пояснив, що постпрекаріат виникає тому, що нові технології дають можливість потужним конгломератам, транснаціональним корпораціям, державам, нашим левіафанам управляти людьми так, як не було можливим ще 10-20 років тому.

«Подивіться, що відбувається в Китаї. У Китаї ти зовсім підпадаєш повністю під владу держави. Ось як говорить Юр'єв. У нього є хороший термін - маршрутизація твоєї поведінки і маршрутизація мислення задається жорстким алгоритмом. Якщо ти хороший нормальний лояльна до держави людина, у тебе є бонуси, якщо ти проявив себе не належним чином, якусь лажу зробив - ти не зможеш ледь на транспорті пересуватися міському», - каже Шимальський.

Він зазначає приклад, наведений Євгеном Юр'євим, як собака хоче проникнути в будинок, але господар її не пускає, вона постійно біля порога. Потім вона все-таки ухитряється залізти на поріг, потім в передбанник, потім вона проявляє себе так, що заходить у вітальню і в результаті виявиться ще й на ліжку.

Популярні новини зараз
"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

«Ось це приклад про те, як рухається держава сучасна. Тобто 1984 оруелівський - це завтрашній день. Треба бути готовим протистояти цьому», - заявив Шимальський.

Нагадаємо, як раніше повідомляв Знай.ua, Єрмолаєв заявив, що не суспільство як політична сила створює держава, а навпаки.

Раніше Шимальський заявив, що якщо при владі знаходяться ідіоти, то ми повинні приймати нові закони і переозброїти наші інститути.