Останнім часом - ще з останніх років президентства Петра Порошенка - в Україні почали по-новому визначати роль держави.

Як саме - в програмі «Культ особистості» розповідає філософ і політолог, президент Центру соціальних досліджень «Софія» Андрій Єрмолаєв.

«Йшлося вже не про те, що Україна - молода республіка, яка втілює інтереси всіх громадян, а державна влада - це національне самоврядування. Стали говорити про те, що держава - сила, що створює націю. Не суспільство як політична сила створює державу, а навпаки», - зазначає гість програми.

За його словами, тепер вже бюрократія і силова машина повинні були творити суспільство на свій розсуд. І це не просто обмовка: саме так правлячий клас переформулював завдання розвитку України. Бачачи, що він здатний «тягнути» в країні не все, він перетворив це у свідому політику.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Деградація цілих галузей, поступове згортання гуманітарної та наукової сфери - це вже не дурість, а цілеспрямована політика по формуванню стійкого маленького «середнячка», де будуть панувати три-чотири сфери, які дадуть країні мінімальний дохід.

«Для цього не потрібна велике населення. Для цього не потрібно освічене населення. Для цього потрібен стійка демографічна база, а весь надлишок можна поставляти на експорт», - вважає експерт.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Андрій Єрмолаєв попередив українське суспільство про небезпеку, яка йому загрожує.

Також він порівняв українських політиків з молодими підприємцями.