Політолог і філософ Андрій Єрмолаєв зробив порівняльний аналіз політиків із молодими підприємцями у програмі «Що далі» на каналі «Знай24».

«Уявімо собі на хвилину, що ми говоримо не про політиків, а про молодих підприємців, яких запросили в бізнес-школу», - пропонує експерт. Він розповідає, що в таких установах можна відвідати виступи правознавців, де ті розповідають про організацію діяльності підприємця, про законодавчі нюанси, та найбільше – проводять психологічні тренінги.

Тим не менш, як зазначає Єрмолаєв, успішна кар’єра підприємця не будується на оренді офісу, дорогому годиннику на руці, взятті позики та втечі. Якби це дійсно було так, то це призвело би до неминучого розвалу світової економіки, перевороту та репресій.

Ситуація в політичній системі, каже він, подібна. «Політика – це не сфера самовираження. Політика – це відповідальна сфера», - акцентує експерт. У його розумінні політик зобов’язується відповідати за свої дії та представляти інтереси соціуму.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Коментуючи саму структуру суспільства, Єрмолаєв відзначає, що кожному новому все важче і важче дати ґрунтовний опис і визначення. «Ми взагалі переживаємо складний період зміни структури, зміни стратифікації сучасних суспільств», - розповідає він. Особливі труднощі викликають суспільства молодих націй, адже в них традиційні сфери поєднуються зі старою структурою поділу на соціальні класи.

Нагадаємо, Бортнік вважає переведення годинника інструментом індустріалізації.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Україна має успіхи у сфері цифрових активів.