Всі українські інновації не виходять за межі України, залишаючись локальними проривами.

З цього приводу висловив свої думки футуролог Олексій Толкачов у програмі «Що далі» на каналі «Знай24».

«Ми можемо дати фору багатьом розвиненим країнам», - говорить футуролог про успіхи українських інновацій. Він вважає, що держава має солідні досягнення у багатьох сферах, наприклад, система онлайн банкінгу. Тим не менш, українські прориви залишаються виключно українськими: вони не виходять на міжнародний ринок. «Якби ми були не Україною, а Ізраїлем або Сполученими Штатами - ми б нашими стартапами захоплювали весь світ», - запевняє Толкачов.

Серед доволі успішних проривів України Толкачов виділяє цифрові активи. Він зазначає, що потрібно розуміти, що таке біткоїни в принципі і де вони зберігаються. «Ми, коли вивчали два роки тому питання запуску локальної електронної валюти, в принципі - ми не знайшли будь-яких суперечностей із законодавством в Україні», - зазначає футуролог.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Він згадує також, що певні спеціалісти пропонували Віталію Кличку, меру столиці, ввести спеціальну київську валюту. Але такі пропозиції наштовхувалися на нерозуміння і страх. Водночас Толкачов позитивно оцінює можливість створення локальної валюти, але для втілення цього в життя потрібна інша фінансова модель і перехід на демередж.

Нагадаємо, футуролог вважає не біткоїн, а систему блокчейн майбутнім.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що зниження ставки ПДВ для великих агрохолдингів було помилкою.