В українській декларації для держслужбовців неможливо побудувати алгоритм, тому що в неї внесені коні, люди, та активи з пасивами і прибутком.

Про це сказав СЕО Укрпошти та член Наглядової ради Укроборонпрому Ігор Смілянський у програмі “Суб’єктивно” з Янікою Мерило.

"В Америці декларація побудована логічно. Ось є дохід, мінус витрати, мінус податок - виходить чистий дохід після податків. Потім порівнюється, скільки у тебе грошей відносно чистого доходу, алгоритмічно. Саме система може обробляти величезні масиви даних. Не очі, а система. В нашій декларації - там коні з людьми, активи з пасивами, з прибутком. Там алгоритм побудувати неможливо. У мене дві опції - люди не розуміли, що вони роблять, друга - якраз розуміли, що вони роблять", - сказав Ігор Смілянський.

Він зазначив, що в Україні нікого не дивує поява величезних сум у людей, які працювали в податковій, митниці або Офісі президента. Це сприймається як саме собою зрозуміле.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

"У суспільстві це хтось обговорює? Ні. Тобто, це само собою зрозуміло - звичайно вкрав, а що ж, він працював за зарплату? Тобто, це навіть не обговорюється. І це насправді біда. Я всім наводжу приклад... Людина, що міняє унітази, може в день заробити умовно 1000-1200 грн чистими. Це 20-25 тис. грн зарплати. Це зарплата Президента України", - підкреслив Смілянський.

За його словами, при цьому 70% українців вважають, що депутати Верховної Ради повинні отримувати мінімальну зарплату.

"До тих пір, поки в країні ті, хто забезпечують збереження унітазів, отримуватимуть більше в головах людей, ніж ті, хто забезпечує їх охорону здоров'я, освіту і оборону - країна жити добре не може", - резюмував Ігор Смілянський.

Як повідомляв Знай.ua, економіст заявив, що члени Наглядової ради УЗ отримали в 30 разів більші зарплати, ніж передбачено законом.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що в Україні вже було зроблено декілька спроб, щоб узаконити оподаткування громадян, які працюють за кордоном.