Минулого року Україна, як і весь світ, пережила дві хвилі коронавірусу - навесні та восени. Чи була друга хвиля останньої? А якщо ні, то до чого зараз нам слід готуватися?

Певної відповіді поки немає. Своєю думкою з цього приводу в ефірі програми «Що далі?» на каналі «Знай 24» ділиться політолог, політичний консультант, кандидат політичних наук Олексій Якубін.

«У Національній академії наук України вважають, що якщо буде третя хвиля, то він може виявитися набагато більш жорсткою, ніж та весняна, і осіння хвиля. Судячи з вапном з «червоних» західноукраїнських областей, відомо, там число виявлених випадків вище, і навантаження на медичну систему значно більше», - зазначає експерт.

При цьому Україну не можна розглядати у відриві від решти Європи, тим більше що зараза в нашу країну приходить саме звідти. А зараз на континенті очікується нова хвиля пандемії, яку пророкують берлінські вчені.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

«В українській Академії наук наполягали, що єдиний спосіб щось зробити з третьою хвилею - це масова вакцинація. Для цього слід було прищепити до сімдесяти відсотків населення. Але у нас з вакцинацією не склалося, і зараз тому, хто хоче її пройти, доводиться планувати своє місце в черзі на роки», - вважає Олексій Якубін.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він дав прогноз щодо того, чим обернеться для України президентство Байдена.

Також Якубін прокоментував майбутнє скорочення субсидій.