З 19 березня розпочнеться публічне громадське онлайн обговорення Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, який розробляється в рамках ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Проєкт Національної стратегії опублікований на сайті Міністерства розвитку громад та територій.

«Головна мета процесу обговорення проєкту Нацстратегії – доопрацювати документ, зробити його таким, що відповідає запиту людей. Тому Міністерство зацікавлене у тому, щоб максимально залучити фахівців з громадського сектору, практиків, які вже мають досвід та експертизу у реалізації проєктів з безбар’єрності», - йдеться в повідомленні Мінрегіону.

До обговорення документу запрошуються профільні експерти, представники громадських, благодійних, міжнародних організацій, органів місцевого самоврядування, що мають експертизу у питаннях безбар’єрності.

До 24 березня свої пропозиції та зауваження до Стратегії можна надіслати до Мінрегіону.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«Усі пропозиції, що надійдуть протягом громадського обговорення Стратегії, будуть опрацьовані Мінрегіоном за підтримки експертного консорціуму. Остаточна версія Стратегії буде готуватися з урахуванням наданих пропозицій. Вже у середині квітня документ має розглянути та затвердити Кабінет Міністрів України», - йдеться в повідомленні.

Онлайн обговорення проєкту буде відбуватися за шістьма напрямками: 19 березня - фізична та суспільна безбар’єрність, 22 березня - освітня і економічна безбар’єрність, а також інформаційна і цифрова безбар’єрність - 24 березня.

Для участі в онлайн-обговореннях необхідно зареєструватися за посиланням.

Нагадаємо, Нацстратегія зі створення безбар’єрного простору – це стратегічний документ, що закладає бачення та напрямки ініціатив для усунення бар’єрів і перепон у різних сферах життя та забезпечення рівних прав і можливостей для всіх українців. Проєкт розробляється у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської та на виконання відповідного указу Президента України.