Верховна Рада повинна встановити для уряду конкретні соціально-економічні орієнтири для переговорів із міжнародними кредиторами.

Про це написав у своєму блозі на Кореспондент.Нет лідер партії «За майбутнє», народний депутат Ігор Палиця.

«Податки, тарифи, пенсії, медицина, освіта – це все внутрішня політика України, на яку не повинні мати вплив іноземні структури! Навіть якщо вони дають в борг великі гроші.

Не можна допустити, щоб новий Меморандум, який зараз готується, містив такі самі або ще більш антиукраїнські соціально-економічні вимоги, що й попередній.

Для цього наша депутатська група «Партія «За майбутнє» у Верховній Раді пропонує закріпити на законодавчому рівні право парламенту на ратифікацію будь-яких домовленостей із міжнародними фінансовими організаціями, а також запровадити «червоні лінії» у перемовинах уряду з МВФ.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Зокрема, унеможливити втручання у внутрішні справи України – економіку, пенсійне забезпечення, тарифну політику тощо», – написав Ігор Палиця.

Для цього народний депутат пропонує переглянути чинну стратегію управління державним боргом, яку Кабінет Міністрів затвердив у 2019 році, до пандемії коронавірусу.

Як повідомляється в матеріалі, станом на 1 січня 2021 року державний борг України склав $90,3 млрд дол. (2.551,9 млрд грн). Це – найвищий показник за останні 10 років.