В Україні виникла загроза витоку біометричних персональних даних громадян, а також інформації, що становить державну таємницю, в інтересах спецслужб РФ, що може бути використано країною-агресором у ході ведення гібридної інформаційної війни проти України, передає From.ua.

Це може статися у разі призначення головою Поліграфкомбінату Тетяни Бондаренко, яка раніше обіймала посаду заступника керівника Комбінату з персоналізації документів.

Кандидатуру Бондаренко лобіює розшукуваний у США, Швейцарії та Україні власник скандальна відомого Консорціуму ЄДАПС Юрій Сидоренко. Після корупційного скандалу в Україні навколо ЄДАПС Сидоренко зареєстрував таку ж компанію в РФ та заручився підтримкою і дружніми стосунками з патріархом Московським і всієї Русі Кирилом, якого безпосередньо пов’язують з ФСБ, та який є впливовою людиною у корупційній ієрархії тоталітарного режиму Росії. Юрій Сидоренко навіть нагороджений державою-агресором особливим Орденом Святого Благовірного князя Даниїла Московського ІІІ ступеню та признаний ктитором храму.

З метою приховування своєї причетності Сидоренко перейменував Консорціум ЄДАПС у ТОВ «Індустріально інноваційну групу», залишивши замість себе керівником давню подругу Тетяни Бондаренко Ірину Обіденко. У листопаді 2019 року новоутворена компанія вже намагалась укласти з Поліграфкомбінатом, МВС та ДМС угоди на постачання компонентів для виробництва біометричних паспортів в Україні, що призвело б до безперешкодного доступу Сидоренка до персональних даних українських громадян.

У подібний спосіб ФСБ РФ за допомогою Юрія Сидоренка отримала доступ до персональних даних громадян Білорусії, де вже в грудні 2019 визначено підконтрольну йому компанію «IIG» переможцем тендеру на постачання компонентів для виробництва білоруських біометричних паспортів.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

У попередні роки Тетяна Бондаренко за допомогою Сидоренка займала посади у МВС та ДМС, де забезпечувала тісну взаємодію вказаних організацій з Консорціумом ЄДАПС разом із його керівницею на той час – Іриною Обиденко. У результаті такої «плідної» співпраці ЄДАПС став монопольним постачальником послуг, обладнання, інформаційних систем та витратних матеріалів для цих державних установ за завищеними цінами.

За даними інформаційних джерел, Тетяна Бондаренко, займаючи посаду заступника директора Поліграфкомбінату з персоналізації документів, в інтересах ЄДАПС намагалася укласти збиткові контракти на закупівлю застарілого обладнання з персоналізації документів, що не мало навіть гарантії від виробника, на суму понад 34 млн. грн., а також непридатної для використання у виробництві сировини.

Зараз вона судиться з Поліграфом з метою поновлення на посаду після її звільнення у зв’язку із викриттям фактів подання нею недостовірних даних для отримання доступу до державної таємниці.

Із надійних джерел стало відомо, що попри очевидну небезпеку призначення Тетяни Бондаренко на посаду керівника Поліграфкомбінату, її кандидатуру погодили у Офісі Президента України. Працівники СБУ, експерти та аналітики застерігають від призначення на керівну посаду стратегічного підприємства людини, пов’язаної із проросійським кримінальним угрупованням.