Відносно Донбасу почалася якась каламутна гра. Протягом останніх тижнів на російських телеканалах звучать тривожні заяви про наступ і агресію України на Донбасі. Про це говорив політолог, керівник центру «Третій сектор» Андрій Золотарьов у програмі «Романенко бесіди» в відеоблозі на YouTube.

«Я боюся «чорного лебедя», тобто чогось непрогнозованого. Конфлікт не потрібен, перехід в гарячу фазу загострення не потрібно зараз ні Києву, ні Москві. Москві з однієї простої причини, Путін хоче добудувати «Північний потік», нехай про його економічну і фінансову доцільність міркують економічні та енергетичні експерти, але йому треба кілька місяців», - розповів політолог.

Золотарьов зазначив, що конфлікт явно не входить в плани Путіна. Демонструвати оскал російського ведмедя, при цьому отримати ще проблеми. Коли на хвилі патріотичної ейфорії хочеш вирішити свої внутрішні проблеми, а отримуєш військовий розгром, ганьбу, відставку, а в перспективі всіх членів військової хунти пересадили.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

«У нашому випадку це б виглядало авантюрою. Ну, не ті кондиції у збройних сил України сьогодні, враховуючи не комплектність особового складу. І будемо говорити прямо, мотивація сьогодні не та, мотивація, в частинах Збройних Сил України та добробатах, у 2014-2015 році була на порядок вище, ніж зараз. Крім того, багато нарікань, ось подивіться як Азербайджан. Але Азербайджан до цього ретельно готувався 25 років. Він діяв проти відставшого в технологічному відношенні противника, який спочивав на лаврах війни 90-х років», - висловився експерт.

Політолог сказав, що, з іншого боку, ряд російських експертів дають мало не 70% того, що в найближчі місяць, півтора на Донбасі буде загострення.

Нагадуємо, Politeka повідомляла, що ми живемо в суспільстві споживання.

Також раніше Якименко нагадуюсь в програмі Романенко бесіди, що функція лікарень - не господарська, а соціальна.