Про причини негативу та закріплення низького рівня довіри населення до війська розповів у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» генерал Збройних Сил України Сергій Кривонос, а також пояснив, для чого владі сприяти поширенню такого ставлення до армії серед суспільства.

Кривонос переказує слова одного високопосадовця, що тих, хто воював у 2014, вже у 2015 знищуватимуть ті, хто перебув той час у безпеці. Мовляв, система працює так, тому що вони, зайнявши гарні посади, не хочуть давати військовим владу. Саме звідси, отже, йде дискредитація армії, поширення негативного ставлення до неї серед українського суспільства, а також буквально переписування реалій.

Сам Сергій Кривонос стверджує, що все ж таки відчув реалізацію цієї політики знищення військових. «І зараз ми бачим, що сприйняття військових і добровольців - це якраз помилка попередньої влади», - каже він, зазначаючи, що це було зроблено навмисно. Поширення всіляких упереджень щодо військових забирає у них можливість говорити про свою громадську позицію, виявляти її, бути почутими громадськістю і взагалі впливати на будь-що.

З іншого боку, Кривонос вказує на споконвічний менталітет українського народу, який ніколи не толерував бізнесменів при владі, а, навпаки, хотів бути очолений тими, хто його захищає, - козаками. Вони і воювали за свою країну, і займалися ухваленням рішень політичного значення на зборах.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Тим не менш, зараз ситуація протилежна: «Той, хто захищає - там гнийте на фронті, а тут вам не дадуть, тут, якщо ви відкриєте свого рота, вас виженуть». Кривонос вважає, що в сучасному світі цінності підмінені. Наприклад, У ЗМІ завжди акцентують увагу не стільки на якихось кримінальних новинах, їхній суті, причинах, тяжкості провини, скільки на тому, хто винен – колишній атовець. Так формується негативне ставлення українців до армії, яка тільки-но прийшла з фронту.

Нагадаємо, генерал ЗСУ Сергій Кривоніс заявив про своє бажання йти у велику політику.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Коростельов прокоментував перспективи українського ВПК.