В ефірі програми «Романенко важливе» політолог Юрій Романенко розібрав за доктринами документ, ухвалений в результаті з’їзду «Слуг народу». На його основі також склали програму «Країна мрій».

Висловлюючи свої думки щодо доктрини «Економіка з прозорими ринками без монополії та корупції», Юрій Романенко вказав, що більшість компаній вже вивела в тінь свою економіку. «Опитування показують, що 50% компаній готові піти з України, якщо влада доб'є ФОПів», - переказує він заяви самих же фахівців з IT.

Як відомо, згідно з програмою «Країна мрій», складеної в результаті з’їзду «Слуг народу», держава та міське самоврядування зокрема надасть соціальну допомогу кожному українцю, чиї умови життя можна означити як складні. Юрій Романенко прокоментував це твердження.

Водночас він підкреслює складність ситуації в часи пандемії, постійної загрози загострення ситуації з поширенням COVID-19 та взагалі наслідками вірусу. Якщо Європа та США цілком можуть надати відповідну допомогу своїм громадянам у грошову плані, що не передбачає будь-яких повернень, то Україна – ні. «Україна взагалі не може допомогти своїм громадянам. Так навіщо займатися самообманом?», - ставить слушне запитання Романенко. На його думку, кожне положення цієї програми має відтінок самообману.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Далі у «Країні мрій» йдеться про забезпечення зростання кар’єри відповідно до наявних знань та навичок без перешкод у сфері державного управління. Тим не менш, Юрій Романенко вважає, що в Україні якість управління лише погіршується: відповідні посади обіймають абсолютно некомпетентні люди, робота яких не може призвести до якісних змін. Не реальну та результативну діяльність, а радше її бурхливу імітацію можна побачити у сфері державного управління, вважає він. Зокрема, в Обласних державних адміністраціях постійно змінюється керівництво, а відтак про чітку ідеологію не доводиться говорити.

«Дуже складно себе переконати в тому, що все це серйозно. І це ключова проблема доктрини “Слуг народу”. Потрібно всім нарешті зайнятися державною політикою», - підсумовує Романенко.

Нагадаємо, Бортнік заявив, що суспільство втомилося від політики.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Володимир Зеленський підтримав санкції проти Ігоря Коломойського.