Інвестування в золото не має сенсу, оскільки за 40 років воно виросло в ціні лише в два рази і є важковидобувною копалиною.

Про це сказав українсько-американський бізнесмен та експерт у сфері криптовалют Марк Гінзбург в ефірі програми "Що далі" на каналі "Знай24".

"Я противник інвестування в золото. Можу пояснити чому. Розумієте, багато хто дорікає тому ж біткоїну в волатильності, але не пам'ятають взагалі історію золота... Сьогодні молодій сучасній людині досить складно прийняти ментально чому біткоїни, в яких є обмежена емісія, в суті існування виробництва яких і функціонування лежить цариця наук - математика, чому це вважається ненадійний актив, а важковидобувна копалина - метал, поклади якого знаходяться в Китаї або в Росії... Чому ось це надійний актив", - сказав Марк Гінзбург.

Він зазначив, що в 1976 році після Ямайської конференції офіційно відв'язали долар від золотого стандарту і він пішов у вільне плавання. Так, в 1970-ті роки золото коштувало 35 доларів за унцію (28,3 грама), в 1980 році золото коштувало близько 670 доларів, в 1990 році - 400 доларів, у 2000 році - близько 300 доларів.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"І ось весь цей період часу, фактично з 1982 року і до 2000 - протягом 18 років золото тільки падало, падало, падало. Ось, актив. При чому, падало в рази. З 850 воно впало до 677 і потім до 270 доларів в грудні 2000 року. У 2010 році воно стало коштувати 1100 доларів. Зараз воно коштує близько 1800 доларів. Воно досягло аж історичного максимуму в 2000, а потім 1800, 1700, дивіться", - додав бізнесмен.

Він зазначив, що таким чином, золото збільшилася в ціні лише в два рази за 41 рік, тоді як всі інші товари подорожчали в десятки разів. При цьому, надійним платіжним засобом може бути тільки фізичне золото, а не те, яке продають у банках у вигляді записів. До того ж, фізичне золото займає багато місця і його незручно зберігати.

Як повідомляв Знай.ua, під Києвом спритний "казанова" виніс з будинку жінки півкіло золота - "Поплила від флюїдів".

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що на думку Гінзбурга, в біткоїн варто інвестувати тільки таку суму, з якою ви психологічно готові розлучитися.