У програмі «Що далі» на каналі «Знай24» український підприємець Павло Себастьянович заперечив теорію солоних огірків: входячи в політичну систему, люди не стають гіршими, адже були такими з самого початку.

Підприємець окреслив три найголовніші політичні міфи, у які вірять українці: відповідальність олігархів за всі проблеми у країні, провина самого народу і, нарешті, теорія солоних огірків.

Найбільшу увагу Себастьянович звертає на останній міф – він ж бо стосується устрою політичної системи та її згубного впливу на всіх, хто до неї збирається увійти. «Є якась система, і ця система непорушна, незмінна. Вона складається з якогось розсолу, куди б хто там не прийшов - він нічого не може змінити», - розповідає гість програми. Мовляв, входячи в політичну систему, люди стають гіршими.

Павло Себастьянович спростовує цей міф власним досвідом: його знайомі, прийшовши до влади, не зазнали жодних згубних змін. Справа радше у тому, що вони вже первинно мали в собі ті якості, які народ бачить пізніше. А відтак він пояснює, що потрібно перестати перекладати провину на будь-кого – на українську олігархію чи народ – і зрозуміти, що чиновники ухвалюють рішення та приймають закони відповідно до своїх інтересів.

Популярні новини зараз
Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«Тобто, немає ніякої теорії солоних огірків, а є просто люди конкретні, які притягуються», - підсумовує підприємець.

Нагадаємо, Себастьянович прокоментував український патерналізм.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Володимир Зеленський підтримав санкції проти Ігоря Коломойського.