Україно-американський бізнесмен Марк Гінзбург у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24», що найгеніальнішим винаходом ХХ століття є долар.

За його словами, після приходу до влади адміністрації Джо Байдена в США було надруковано 1,9 трильйона доларів. Частину з цих грошей виплатять населенню, а решта піде в банки.

«Ось ці свіжонадруковані долари по всьому світу скуповують американці. Реальні активи, що різко подешевшали і дешевшають. Заганяючи всі країни в проблеми, в інфляційні та інше. Тому що у них немає такого компенсаційного інструменту як долар», - говорить Гінзбург.

Бізнесмен заявив, що долар править світом, так як має статус єдиної резервної валюти.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«З одного боку, можна говорити про те, що долар різко переоцінений. Ще недавно сперечалися, скільки коштує долар – 16 центів, 14 центів або 9 центів. Сьогодні ніхто не сперечається. Сьогодні всі розуміють, що долар коштує рівно стільки, скільки коштує папір, на якому він надрукований, зелена фарба і витратні матеріали, які заправляються в принтери. Однак долар сьогодні поки ще має статус єдиної резервної валюти. І в цьому статусі все одно він править світом», - підсумував експерт.

Раніше Знай.uа повідомляв, що українцям показали реальні ціни долара на 2021 рік.

Також Знай.uа повідомляв, що «ПриватБанк» взявся за валюту українців, замість зелених віддають папірці.