В останні місяці президент Володимир Зеленський прийняв ряд заходів, спрямованих проти деяких українських олігархів. Чи є в цьому своя система, і до чого можуть привести його дії?

Ситуацію в програмі «Романенко. Бесіди» коментує підприємець, письменник, громадський діяч, експерт з питань податкової реформи Павло Себастьянович.

«Володимир Зеленський веде хаотичну стрілянину по олігархах. Мені здається, все це - помилкові цілі. В Україні вкоренилися міфи, з якими потрібно розпрощатися. Один з них - це те, що в усьому винні олігархи. Так, з них не можна знімати відповідальність, не можна сказати, що вони ні на що не впливають. Кожен олігарх у своїй сфері дуже сильно впливає на держапарат. Але в цьому і є біда нашої країни, що у нас такий державний апарат, що на нього може впливати будь-яка багата людина», - говорить гість програми.

При цьому, на його думку, називати українське чиновництво слабким не можна. Це слово передбачало б, що у нього є державні цілі, яких воно не може досягти. Але у нього інші цілі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«У суспільства і державного апарату різні цілі», - підкреслює Павло Себастьянович.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він відзначав, що співвідношення зарплат чиновників і громадян в Україні сильно відрізняється від того, яке існує в країнах Євросоюзу.

Також повідомлялося про підтримку Володимиром Зеленським санкцій проти Ігоря Коломойського.