Яке значення сьогодні має РНБО для України? Її робота має радше негативні чи позитивні наслідки?

На ці питання відповів Сергій Дацюк, політолог, публіцист і соціальний філософ, у програмі «Романенко. Бесіди».

Експерт пояснює, як повинна відбуватися робота РНБО. Вони мають висовувати певні пропозиції та ухвалювати відповідні рішення на основі аналізу ситуації у світі, специфіки міжнародних відносин України з іншими державами та оцінки стану справ узагалі. Тим не менш, це не відповідає дійсності.

«Колись Саакашвілі створив офіс простих рішень, а зараз РНБО - це офіс простих і несподіваних рішень», - коментує Дацюк. Він вважає дії РНБО радше рандомними, мовляв, люди гадають, хто буде наступним.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

На думку політолога, поки що РНБО показала лише свої руйнівні інтенції, натомість не запропонувала нічого нового. Наприклад, це стосується телепростору України. Він розповідає, що після ліквідації каналів Козака українське телебачення обмежилося каналами олігархів, повними пропаганди. «Повинні бути й наукові програми, і програми про мистецтво, про природу, про екологію, програми для дітей... А зараз все перетворено в пропагандистське накачування», - коментує Дацюк. Водночас відсутність пропозицій з боку РНБО, він вважає, показує нерозуміння цієї системи з її боку.

Нагадаємо, Бортнік заявив, що суспільство втомилося від політики.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бортнік розповів про причини рішення РНБО розслідувати голосування депутатів за «Харківські угоди».