Верховна Рада приняла проєкт закону, який звільняє виробників вакцин проти коронавірусу від відповідальності за побічні ефекти. З чим це може бути пов'язано і яких наслідків варто очікувати?

Своє судження в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» висловлює політолог, кандидат філософських наук, провідний аналітик Міжнародного інформаційно-аналітичного центру «Розвиток України» Олександра Решмеділова.

«Тут ми спостерігаємо ту ж картину, що і в багатьох інших сферах: громадяни не відчувають з боку держави відповідальності за будь-які дії. Нам кажуть, що ринок все відрегулює, що якість послуг залежить виключно від конкуренції на ринку, як і ціна - але на практиці це ніяк не позначається. Зараз боротьба з COVID-19 робить фармацевтичний бізнес навіть більш прибутковим, ніж наркобізнес», - вважає вона.

За словами Решмеділової, проблема може полягати в тому, що людство до кінця не розуміє, які вакцини вже зроблені, і які побічні ефекти можуть виникнути. Часовий відрізок для цього ще занадто короткий.

«Ми до кінця не знаємо, як часто можна буде колоти ці вакцини. Щодо цього є різна інформація. Можливо, це стане нормою нашого життя, і буде певний календар вакцинацій. Можливо, вакцини доведеться оновлювати, можливо, буде накопичуватися якийсь негативний ефект. Можуть з'явитися нові фобії», - допускає Олександра Решмеділова.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв, що головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заразився коронавірусом після вакцинації.

А політолог Олексій Якубін зазначив, що в Україні з вакцинацією «не склалося».