Лікарі-анестезіологи та персонал відділеньінтенсивної терапії пройшли навчання у рамках III Онлайн-конференції «COVID-19: що змінилося за рік». Захід ініціював і провів Фонд Ріната Ахметоваспільно з МОЗ та Асоціацією анестезіологівУкраїни.

– Такі зустрічі, як сьогодні, вкрай важливі. Це можливість прямої комунікації, обміну думками та особистим досвідом. Оперативне вирішення тактичних завдань формує стратегію майбутньої перемоги, – сказав керівник МОЗ Максим Степанову своєму відеозверненні до учасників, відкриваючи конференцію.

Фонд Ріната Ахметова забезпечив медикам майданчик для обміну медичним досвідом
Фонд Ріната Ахметова забезпечив медикам майданчик для обміну медичним досвідом

Під час онлайн-навчання слухачі мали можливість отримати відповіді та рекомендації стосовно таких актуальних питань, як тактика ведення пацієнтів у важких станах, методи терапії та реабілітації, лікування коронавірусу у дітей та підлітків, про вакцинацію в Україні.

Керівниця центру респіраторної медицини та алергології КЛ «Феофанія» Світлана Гук розповіла, що українські медики залишаються в складній ситуації.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки
Показати ще

– З одного боку, стало трохи легше в плані лікування хворих. Ми «познайомилися» з хворобою і стали краще розуміти, як поводитись утій чи іншій ситуації. Проте навіть світова наука досі говорить протилежне як про окремі молекули, так і про способи лікування коронавірусу. Кількість пацієнтів вражає, і залишається відчуття невпевненості від того, що ми не озброєні на 100%, – повідомила Світлана Гук.

Навесні 2021 року лікарі ковідних відділень констатували зростання кількості дітей та підлітків, які потребують особливого догляду й лікування у реанімаціях. Тому окрему увагу під час конференції було присвячено темі перебігу COVID-19 у маленьких пацієнтів, а також методам респіраторної підтримки дітей із пневмонією при коронавірусі.

Фонд Ріната Ахметова забезпечив медикам майданчик для обміну медичним досвідом
Фонд Ріната Ахметова забезпечив медикам майданчик для обміну медичним досвідом

Завідувач кафедри дитячих інфекційних хворобНМУ ім. О. О. Богомольця Сергій Крамарьов повідомив, що українські медики багато чомунавчилися за минулий рік:

– Ми, можна сказати, перестали боятися цієїінфекції. Думаю, що перспективи боротьби з нею є і закони епідеміології переможуть. Будь-яка інфекція закінчується.

III Онлайн-конференція «COVID-19: що змінилосяза рік» – це черговий комунікативний майданчик, створений Фондом Ріната Ахметова для лікарів, якізнаходяться на передовій боротьби з пандемією. Раніше у травні та жовтні 2020 року понад 2000 лікарів узяли участь у конференціях, де провідніексперти МОЗ ділилися передовим світовимдосвідом лікування COVID-19, актуальним на той момент. А також медичний персонал знайомився з нюансами роботи з останніми моделями ШВЛ, щонадійшли у 2020 році до державних клінік відФонду Ріната Ахметова.

Освітні конференції – це частина масштабноїроботи в рамках проєкту Фонду «Боротьба з COVID-19 в Україні». Це найбільша та системнаприватна ініціатива, спрямована на допомогудержавним медичним установам у боротьбі з коронавірусом. У ході проєкту Фондом РінатаАхметова передано понад 200 тисяч одиницьзасобів індивідуального захисту й витратнихматеріалів, 337 тисяч експрес-тестів та більш ніж200 суперсучасних апаратів ШВЛ.