У програмі «Конституційна кухня» Архимандріт, доктор філософських наук, професор Стокгольмської школи теології Кирило Говорун розповів про процес секуляризації в Америці та феномен Трампа.

«У Америці відбувається процес секуляризації, але американські соціологи вважають, що секуляризація – міф, що її не існує, є лише зміна відносин всередині соціально-політичної системи між релігією та публічною площею. Ми можемо бачити, як зараз ці зміни відбуваються. Феномен Трампа – це релігійне явище, це є певним відновленням, піднесенням пуританської стихії в американській політичній культурі», - зазначив Говорун.

Експерт зазначив, що Трамп мав підтримку від консерваторів різних конфесій.

«Багато консерваторів, які дотримуються інших конфесій (католики, православні) дуже підтримували Трампа – це є великою кризою для Євангелічного руху та для пуританського елементу у політичній культурі Америки», - підкреслив Говорун.

Популярні новини зараз
"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Стецьківа, що спосіб написання Конституції і спосіб її легітимації мають ключове значення.

Раніше для Знай.ua Охотін розповів, що Україні потрібна сильна держава для того, щоб створити сильні інституції.