У програмі «Суб'єктивно з Янікою Мерило» ведуча Яніка Мерило поцікавилася в економіста Сергія Фурси, чи потрібно приватизувати державні компанії.

«Треба, і все. У США всього 3 державних підприємства – у нас тисячі. Так, звичайно, можна сказати, що у нас є якісь стратегічні, але їх буде десь штук 10. Державна компанія – це корупція і це та «іржа», що роз'їдає державну систему. Чим менше державних компаній – тим менше корупції», - зазначив Фурса.

За словами економіста, у людей є відчуття, що якщо компанія належить людям, то це означає, що вона їм дійсно належить і щось приносить, але це не так. Компанія приносить «щось» тільки чиновникам, які це контролюють, а людям залишаються збитки.

«Для людей треба, щоб компанія була продана і хтось з інвесторів купив її і платив потім податки і все, щоб більше держава туди не «лізла». Держава – це регулятор, який встановлює правила гри, але не власник, тому що власник з держави «хреновенький»», - підкреслив експерт.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Котенкової, з 1 травня в Україні зміняться ціни на газ.

Раніше для Знай.ua Решмеділова розповіла про заяву прем'єра з приводу пенсій.