У програмі «Суть событий» журналістка Катерина Котенкова розповіла про перспективи і тенденції посилення карантину.

«За що будуть жити люди, які знову залишаться без роботи? Бізнес зупиниться, ресторани, театри, ТРЦ. Наприклад, Київ, ні про які компенсації або «програмках» підтримки поки не говорить. Мабуть, столичний бізнес хоч і не буде працювати, але буде повинен платити місцеві податки, наприклад, ПДФО та податок на землю. Як люди будуть платити, і з яких грошей – теж під питанням», - зазначила Котенкова.

За словами журналістки, цей карантин не останній. Восени нас знову чекає карантин. Зростання захворюваності зростає. Радуцький говорить, що офіційно підтвердилася інформація про те, що "британський" штам циркулює ще в двох областях – Закарпатській та Вінницькій.

«А ще він каже, що вірус продовжує мутувати, змінюватися і ставати ще більш небезпечним. У Великобританії зафіксували "філіппінський" штам, у Франції влада попереджає про новий різновид вірусу, який не може визначити ПЛР-тест», - сказала Котенкова.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Також ведуча додала, що після третьої хвилі нас, швидше за все, вже восени чекає наступна хвиля пандемії. Чи вдасться її повністю стримати завдяки вакцинації – поки важко прогнозувати. Варто бути готовим до будь-яких сюрпризів. Нові виклики ставлять під питання створення ефективної системи громадського здоров'я.

Нагадаємо, Знай.ua поширював повідомлення Котенкової, що з 1 травня в Україні зміняться ціни на газ.

Раніше для Знай.ua Котенкова розповіла про те, щоб народ сильно не обурювався, були скасовані всі спецпенсії.