В Укрзалізниці не поспішають надавати документи, яких вимагає Тимчасова слідча комісія, яка розслідує причини фінансової кризи в компанії. Про це йдеться у листі голови ТСК Юлії Гришиної на адресу т.в.о. голови УЗ Івана Юрика, який є у розпорядженні телеграм-каналу МММ.

«Звертаю вашу увагу на те, що посадовими особами компанії «УЗ» порушуються вимоги закону щодо строків надання інформації та документів», - вказує у листі Гришина.

Станом на 24 березня ТСК із усіх затребуваних даних ТСК отримала менше 10% документів, причому без пояснення причин невиконання, йдеться у листі.

«Зазначене, у разі подальшого ігнорування, буде розглядатись як ненадання, надання не в повному обсязі запитуваної інформації або перешкоджання роботі ТСК», - попереджає Гришина.

Нагадаємо, прем’єр Денис Шмигаль доручив міністерству інфраструктури та членам ТСК в одноденний термін надати інформацію про діяльність правління компанії і Наглядової ради в 2017-2021 роках. Це сталося після того, як 17 березня Кабмін достроково припинив повноваження Жмака. Таке подання направила в Кабмін Наглядова рада "Укрзалізниці", яка одноголосно проголосувала за відставку Жмака з посади без пояснення причин. Тимчасово виконувати обов’язки голови правління було призначено Івана Юрика.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як відомо, Верховна рада створила Тимчасову слідчу комісію, щоб розслідувати фінансові проблеми на УЗ, які виникли протягом трьох останніх років, з 2017 по 2020 рік. На своє засідання ТСК запросила лише членів Наглядової ради та міністра інфраструктури. А за результатами засідання ТСК звернулась до Кабміну та Наглядової ради щодо оцінки діяльності останнього керівника компанії Володимира Жмака, хоча він приступив до виконання обов’язків лише у кінці 20-го року.