В Україні не можна вирішити питання із заборгованістю за комунальні платежі, оскільки тільки частина населення здатна платити за них. Рішенням стало б створення економічних умов.

Про це сказав експерт з питань енергетики Валентин Землянський в ефірі програми "Що далі" на каналі "Знай24".

За його словами, прибрати заборгованість за комуналку тим способом, яким зробили в Азербайджані, де вся комуналка за картками і ти отримуєш ту кількість газу, за яку заплатив - не вийде, оскільки в Україні інша ситуація.

"У нас же заборгованість - це процес об'єктивний. Тобто, якби, умовно кажучи, ми створили економічні умови... З такою постановкою питання я згоден. Давайте переходити на картки, коли ми розуміємо, що є 95%, 5% отримують субсидію. 95% в змозі оплатити, якщо ти не сплачуєш - значить ти сволота така, будемо тебе тиснути. А коли у нас, вибачте, в змозі платити умовно кажучи, 30-40% населення, і то, це тисне дуже боляче, а всі інші просто не платять і потім платить вже після опалювального сезону, тобто, вирівнюють... ", - сказав Валентин Землянський.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Він зазначив, що ця антисоціальна політика проводиться не в інтересах українських громадян. Якби це була політика в інтересах українських громадян - то створили б модель, яка була б орієнтована на споживача. Теперішня модель орієнтована на олігархів і монополістів.

Як повідомляв Знай.ua, українці вимагають терміново відновити безкоштовну медицину: перші місця за рівнем смертності і серцевих захворювань.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Котенкова розповіла, що приватним клінікам невигідно укладати договір з НЗСУ.