Управління державної охорони в сили специфіки своєї роботи має доступ до таємниць вищих осіб держави - і, отже, виникає ризик витоку інформації або її нецільового використання.

Проблему в програмі Михайла Чаплиги «Скажи-ка, дядя» розглядає народний депутат України, член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Ковальов.

«Дійсно, були випадки, коли навіть розмови прем'єр-міністрів виходили у відкритий ефір і публікувалися. Президент давав вказівку розібратися з цим, але безрезультатно. І ніхто не ставив питання: хто охороняє цих осіб? Досить згадати історію колишнього офіцера УДО Миколи Мельниченка, який 2000 року викликав гучний скандал своїми касетами. Принаймні, за народними депутатами ведеться стеження - наприклад, за мною», - розповідає гість програми.

За його словами, сам він в рамках здійснення своїх депутатських повноважень відправляв з приводу стеження чимало запитів до відповідних відомств. В результаті тільки за його запитам було відкрито не менше двадцяти кримінальних справ.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

«Комусь вигідно знати, куди ходять депутати та що вони роблять. Я не кажу, що це стосується всіх депутатів, але за деякими точно стежать», - говорить політик.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, висловлювалося припущення про походження так званих «плівок Єрмака».

Також Національний корпус звинувачував Службу безпеки України в стеженні.