Як можна компенсувати демографічні втрати України, які пов'язані й зі зниженням народжуваності, і з еміграцією, в першу чергу трудовий? Яка чисельність населення потрібна Україні, які місця в суспільстві та в економіці займуть ці люди? Чи не доведеться і їм шукати щастя за межами рідної країни?

Про це в програмі «Романенко. Бесіди» розповідає співзасновник Українського інституту майбутнього Анатолій Амелін.

«Будівництво країни, як і будівництво будинку, починається з проєкту. Чи має Україна проєкт? Україна не має проєкту. Мета політиків - тільки доступ до годівниці. Єдиний документ, який нещодавно з'явився - це стратегія економічного розвитку України до 2030 року. Це перший за тридцятирічну історію незалежної України документ, який описує хоч якісь цілі», - підкреслює гість програми.

За його словами, дотепер майбутнє України описувалося тільки в якихось абстрактних документах. Нехай навіть вони й називалися «стратегіями», але в них не було конкретики.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

«Україна тридцять років рухалася по навігатору, на якому не була встановлена мета. Нас кудись направляли інші країни, але самі ми шлях не вибирали. І я вперше радий, що такий документ нарешті з'явився», - каже Анатолій Амелін.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він прокоментував поїздку президента України Володимира Зеленського в Оман.

Також Амелін заявив про неприпустимість реприватизації.