Для того, щоб підвищити продуктивність праці, в Україні потрібно провести технічне переозброєння, зміну моделі виробництва і створення фахівців.

Про це сказав співзасновник Українського інституту майбутнього Анатолій Амелін в ефірі програми “Романенко Бесіди”.

"Підвищення продуктивності праці ... Це наслідок економічної стратегії, це оновлення, ремодернізація економічної системи, це створення умов для того, щоб у нас підвищувалася продуктивність праці. Це питання, знову таки, до амбіцій. Якщо говорити про затверджену стратегію, то вона передбачає зростання номінального ВВП наступні 10 років в три рази. Тобто, нам необхідно при тому ж населенні підняти продуктивність праці всього лише в три рази. Це дуже мало, тому що країни, які активно розвиваються, у них продуктивність праці в 5-7, в деяких випадках в 10 разів вища, ніж в Україні", - сказав Анатолій Амелін.

Він зазначив що потрібно робити ставку на технічне переозброєння, зміну моделі виробництва і фахівців іншої якості, для чого потрібно міняти модель освіти.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

"Людей, можливо, буде менше потрібно для цієї потужної моделі... В Україні повинен бути свій план, своя дорожня карта. Ми повинні чітко розуміти, хто з глобальних гравців наші партнери. Не донори, як ми часто сприймаємо, ходимо з простягнутою рукою, а партнери, з якими ми на рівних вибудовуємо відносини. І потрібно мати чітку економічну стратегію трансформації економіки, трансформації продуктивності праці", - додав Амелін.

Як повідомляв Знай.ua, в парламенті готують новий освітній документ - яких змін очікувати українцям?

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що в ПФУ дали повний звіт наскільки змінилися виплати пенсіонерам за рік.