У новому блозі «Тарас Загородній говорить» йдеться про затримання екскомбата батальйону «Донбас» Семена Семенченка та його водія Євгена Шевченка, а також про можливі наслідки цієї резонансної справи.

«Ці два кадри потрапили під удар СБУ. Їх звинувачують у створенні незаконних збройних формувань. Також їх звинувачують в тому, що вони думали сприяти поставкам зброї за кордон. Чутки про це ходили вже давно. Нібито вони збиралися створити ПВК, щоб відправляти українців, які воювали на Донбасі, в Афганістан, в Африку і так далі», - пояснює ситуацію автор – політолог Тарас Загородній.

Він висловлює припущення, що ця історія може привести до абсолютно несподіваних наслідків, в першу чергу, для влади.

«Мова навіть не про пана Семенченка, який придбав скандальну репутацію, а про пана Шевченка. Цей персонаж усім відкрито говорить, що він – таємний агент НАБУ. В принципі, які антикорупційні органи – такі й агенти. Якщо його притиснуть, і він укладе угоду зі слідством, це може мати цікаві наслідки для влади. Йому можуть завдати потрійний удар, який сильно змінить політичну обстановку», - говорить Загородній.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

Такий висновок він робить на підставі того, що Шевченко – близька до НАБУ людина, яка в курсі всієї «кухні» цієї організації.

«Якби його притиснули, вони б отримали аргумент, щоб почати порушувати кримінальні справи і проти керівництва НАБУ, і нарешті розібратися, чому воно так грамотно зливає всі розпочаті кримінальні справи», - пояснює експерт.

Він вважає, що це послужило б приводом для нових викриттів у самому НАБУ.

«Вони б могли дискредитувати всю цю пафосну піар-тусовку, яка бігає з паном Ситником, як з писаною торбою, і втихомирити їх. Тому що вони захищають людину, яка реальних результатів не показує. В результаті з корупцією у нас борються тільки на папері», - робить висновок блогер.

Читайте також: Хто такий екснардеп Семенченко та агент НАБУ Шевченко, яких запідозрили у створенні ПВК.

Як повідомляв портал Знай.uа, військові та бронеавтомобілі оточили Щастя на Луганщині: Нацгвардія перевіряє всіх.

Нагадаємо, Володимир Зеленський заручився підтримкою Литви, на Україну чекають в ЄС: "Брати і сестри".