3 мільярди 214 мільйонів гривень-розмір заборгованості із заробітної плати на 1 березня. За 15 місяців, порівняно з січнем 2020 року, заборгованість зросла майже на 1 мільярд гривень.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала народний депутат від опозиційної платформи – за життя Тетяна Плачкова.

Політик підкреслила, що за рік зростання заборгованості із зарплати в Україні, згідно з офіційними даними Держстату, склало 77%.

"За сумами заборгованості лідирує промисловість, що цілком зрозуміло, враховуючи її спад і повну деіндустріалізацію нашої країни за останні роки. У лютому-2021 порівняно з лютим-2020 Держстат фіксував падіння обсягів промвиробництва на 4,6%. Величезні суми боргу у професійній, науковій і технічній діяльності – там, де необхідний високий рівень підготовки, в транспорті, поштовій і кур'єрській діяльності, в будівництві, в сільському господарстві і в медицині – це в «ковидний» період, з гучними заявами про збільшення зарплат медиків і обіцяними 300%», - зазначила парламентарій.

На її думку, ситуація зі збільшенням заборгованості із заробітної плати багато в чому обумовлює зростання в Україні трудової міграції і є справжнім показником ефективності уряду.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Ось чому зростає трудова міграція, чому їде молодь і кваліфіковані фахівці, чому з країни тікають ті, хто міг би працювати на українських підприємствах. І на тлі всього цього прем'єр заявляє про створення Національного фонду інвестицій, щоб залучати сюди інвесторів і розвивати економіку. Тільки ось питання-які фонди, якщо грошей немає на елементарне-зарплату працюючим?» - резюмувала Тетяна Плачкова.