Який досвід дає людям перенесена COVID-інфекція? І що такі люди могли б порадити іншим?

Своїм досвідом у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» ділиться кардіолог, доктор медичних наук, професор, ректор Національного медичного університету імені О. О. Богомольця Катерина Амосова, яка теж перенесла цю хворобу.

«На жаль, захворіла вся наша сім'я - і ми з чоловіком, і діти. Чоловік з важкою формою хвороби потрапив до лікарні. Це було очікувано, оскільки він мав серйозні фактори ризику. А ми з дітьми лікувалися амбулаторно. Хоча мені вже 65 років, і я перенесла дві хвороби, які підвищують ризик, але обійшлася практично без лікування, тільки збивала температуру», - розповідає лікар.

Цим досвідом вона і вирішила поділитися, щоб люди без потреби не стояли в чергах. Діти Амосової навіть не здавали аналізів, не стояли в чергах і не заражалися. При цьому вона контролювала сатурацію, тобто насичення крові киснем.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

«Сатурація - це дуже важливий показник. Найкраще вкласти гроші в пульсоксиметр, щоб контролювати сатурацію. Поки вона тримається на рівні 91-92, турбуватися нема про що. А ось якщо вона почала знижуватися, це привід бити на сполох», - радить експерт.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Катерина Амосова дала пораду, що слід робити, коли хтось в родині заразився коронавірусом.

Також повідомлялося про її чергове звільнення з посади ректора.