Історія не має строку давності. «Справжня правда приходить, коли помирають учасники цих подій. Та чи інша історія пишеться істориками, які ангажовані. А потім, коли вже немає царів, президентів, можна об’єктивно подивитися на історію. Виявляється, стільки фільмів зняли про війну, стільки книжок написали – а все рівно це війна інкогніто», - каже герой України Юрій Рибчинський у циклі програм “Розмови з батьком” журналіста й політика Євгена Рибчинського.

Зокрема, йдеться про оборону Києва, столиці України, у 1941 році, під час Другої світової війни.

Далі пряма мова.

Постало питання: захищати Київ чи ні? Маршал Жуков сказав, що швидкість, з якою рухаються німецькі війська, не дозволяє побудувати справжній бастіон біля Києва. То краще відійти до Запоріжжя і Дніпропетровська, і там зустріти наступ.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Йосип Віссаріонович запалив свою трубку і сакраментально, як гарний актор, сказав: «Киев – это мать городов русских! Вот вы, товарищ Жуков, отдадите свою маму в руки врага? Ни в коем случае! Киев надо защищать!».

Сталін виявився більш фаховим полководцем, ніж Жуков. 72 дні тривала оборона Києва. Одну з ключових військових посад тоді обіймав генерал Власов. І могли б ще тримати оборону – але надійшов наказ відійти. Це врятувало Москву, ці 72 дні. Якби не оборона Києва, німці до морозів дійшли б до Москви і взяли б її. Київ врятував тоді Москву.

Я вважаю, що Сталін розіграв карту, щоб потім не програти війну, коли Гітлер отримає колосальні ресурси, щоби отримати війну, яку виграти не можна. То краще раніше це зробити, і тоді всі пазли всіх дій Сталіна співпадуть…

Нагадаємо, що киянка пережила Гітлера і Сталіна і посміхнулася гостям: "Щаслива в 103".

Як повідомляв портал "Знай.ua", 100-річна закарпатка пережила Сталіна і Гітлера і всміхнулася українцям: "Молитва і добрі справи".

Також "Знай.uа" писав, що чернівчанка відсвяткувала столітній ювілей-пережила дві війни і бачила зміну епох.