Україна повинна йти шляхом євроінтеграції, але вступ до Євросоюзу їй не потрібен, оскільки це позбавить її частини суверенітету.

Також зазначимо, що думка експерта може не збігатися з позицією редакції. Але ми не можемо заборонити людині висловлювати свою позицію.

Про це сказав футуролог Олексій Толкачов в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24".

"Я не вважаю євроінтеграцію надзавданням. Оскільки ми в принципі є частиною цивілізації вже, і я багато-багато років намагався донести українському суспільству, що є колосальна різниця між євроінтеграцією, щоб нам, українцям, стати частиною європейської великої родини цивілізаційної, і вступом до Євросоюзу. Ось євроінтеграція нам потрібна, вступ до Євросоюзу - категорично ні. Поясню чому. Вступ до Євросоюзу - це жертвування частиною суверенітету", - сказав Олексій Толкачов.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Він зазначив, що Україна не насолодилася ще своєї державністю, щоб віддавати частину своїх повноважень в Брюссель. При цьому, європейці часто скаржаться на бюрократизм інституцій.

"Євросоюз - він неймовірно забюрократизований. І у нього головне завдання - це стабілізувати рівень розвитку, який є в Євросоюзі. Перед Україною стоїть інше завдання - нам треба зробити стрибок, нам ще нічого стабілізувати. Ось якщо ми вже вибралися на вершину - ось давайте там будемо сидіти, розмиємо повноваження, щоб ніякий президент самодур-ідіот не поламав всю систему. Ось тоді нам треба дійсно передати частину повноважень в Брюссель, перейти на євро і буде все добре", - додав футуролог.

За його словами, євроінтеграція дуже потрібна Україні, оскільки в першу чергу - це цінності. Так, найвищою цінністю є людина.

Як повідомляв Знай.ua, Климпуш-Цинцадзе заявила, що влада поставить під удар євроінтеграцію України, якщо проігнорує заклик Литви припинити імпорт струму з Білоруської АЕС.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Кулеба розповів про ризики: безвіз поки захищений, але Україна може втратити більше.