Держекоінспекція продовжує посилений природоохоронний контроль в межах прибережно-захисних смуг. Особлива увага приділяється перевірці дотримання екологічного законодавства вздовж транскордонних річок.

Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований – йдеться на сайті відомства.

«Зокрема, вже надане доручення терорганам ДЕІ щодо здійснення таких заходів:

1) Перевірки виконання всіх раніше виданих приписів про усунення сміттєзвалищ в межах прибережно-захисних смуг, стягнення з порушників збитків, завданих державі.

2) Контроль за наявністю схем санітарного очищення населених пунктів в межах Закарпатської, Львівської, Чернівецької та Івано-Франківської областей. У разі відсутності таких схем інспекція звертатиметься з судовим позовом до органів місцевого самоврядування та влади», - зазначив Андрій Мальований.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

За його словами, наразі також продовжуються заходи контролю вздовж річок, під час яких перевіряється дотримання водоохоронного режиму. Держекоінспекція вже виявила сотні несанкціонованих сміттєзвалищ та надала приписи їх ліквідувати.

«Щовесни через підвищення рівня води відходи, розміщені вздовж прибережно-захисних смуг, потрапляють до водних об'єктів і з течією «пливуть» до сусідніх країн.

Цьогоріч, незважаючи на вивезення великої кількості відходів з прибережних смуг та річок, ризик засмічення вод все ще залишається високим. Так, протягом лютого-березня рівень води у річках Закарпатської області піднімався 7 разів», - також додав Андрій Мальований.